VÆRKER AF SÅRBARHED OG STYRKE

Art by Holmberg
Værker af sårbarhed og styrke

Mettes kunst er kendt for sine bymotiver, diskrete farver og grå toner, der helt automatisk kom på lærredet, efter en hård periode i sit liv. Med mennesker og larm trukket i baggrunden som grå silhuetter kan du opleve et pulserende værk, som alligevel udstråler en ekstrem ro og giver dig fornemmelsen af at drømme.

 

DISKRETE TONER
Et gennemgående element i Mettes værker er menneske i silhuetter, biler og sporvogne der haster afsted. “Det er i storbyens rum jeg finder mine motiver”, fortæller Mette. “Alligevel udstråler motiverne i malerierne en ro og stilhed. Som i en drøm. Det skyldes mit begrænsede farvevalg. Jeg bruger oftest kun 3-4 farver i mine værker for at skabe harmoni og ro. Jeg er meget fascineret af skygger og lyset”, fortæller Mette. Det giver en rolig effekt i de smukke værker. Værkerne er gråtonede og neddæmpede, hvor enkelte farver toner igennem og markerer sig fuldt ud. “I begyndelsen og i mange år malede jeg abstrakt. Nu elsker jeg det figurative. Det skal kunne ligne noget bestemt”.

 

KUNST IND MED MODERMÆLKEN
“Duften af lak minder mig altid om min barndom. Min far var autolakerer, så jeg rendte altid rundt på malerværkstedet som barn. Jeg forelskede mig i malingen og der var altid lak og maling op og ned af væggene”, fortæller Mette med et smil. “Min far viste mig bl.a hvordan man leger med farverne og han lærte mig forskellige tricks med effekter. Det er også noget jeg bruger i alle mine malerier i dag”. Senere har Mette taget farvelæreundervisning i “The Michael Wilcox School of Colour” i London.

Mette er oprindeligt uddannet rejsesekretær, hun elsker storbyen og har før arbejdet i København. Det pulserende storbyliv stoppede dog. “Min søn havde det rigtig svært og jeg kæmpede mod systemet i mange år. Jeg blev skilt, samtidig med min søn havde det skidt og jeg endte med at få stress. Min søn fik konstateret autisme, og her startede udviklingen virkelig”. I en hård hverdag fandt Mette ud af, at de indre følelser kunne komme ud på lærredet og det var her de figurative værker fik sin begyndelse. “For 3 år siden startede min søn på efterskole og jeg sagde mit job op, for at leve af min kunst. Min søns sygdom er mit liv og det har lært mig rigtig meget. Det er en historie der også handler om kærlighed. Jeg ser dybde i tingene og ser de enkelte mennesker i mine værker”, fortæller Mette, der bruger sin kunst som terapi. Og så har hun i øvrigt skrevet en E-bog ‘Find ro i dit liv’, der handler om at finde ro, trods en sårbar periode i sit liv.


FÅ FINGRENE I VÆRKERNE
Priser og værker kan du finde på www.artbyholmberg.com og det er også her værkerne kan købes. Hun mener, at der skal være plads til alle, så det er vigtigt for hende, at værkerne ikke bliver for dyre. Det største værk ligger på 18.000 og er 150x100 cm. Mette poster også sine fantastiske værker på både Instagram og Facebook. Og så er det ikke kun malerier Mette skaber. På hjemmesiden kan du finde puder og smukke plakater og så planlægger hun at lave malerier på tørklæder snart.

Kunne du tænke dig at opleve de smukke værker, så har Mette sit eget galleri, tæt på sit eget hjem i Gilleleje. Det er muligt at besøge galleriet efter aftale.

 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort