Hvordan finder jeg inspiration til mine malerier

Jeg har altid været inspireret af storbyer som New York, Berlin, København… Lyset om natten og måden solens stråler rammer de gamle bygninger med hvælvinger i dagtimerne.

Jeg er født og opvokset i Gilleleje, en lille fiskerby, men mit første maleri fra havnen i Gilleleje blev malet i 2018

Måske har det noget at gøre med at jeg er blevet ældre… Nej!

Da det blev klart for mig, at fiskeindustrien i Danmark er truet, vågnede jeg nok op. Gilleleje by er lig med havnen. Og Gilleleje uden en aktiv fiskerihavn er ingenting. Det er virkelig sørgeligt og uundgåeligt.

Et par dage tog jeg ned til havnen og fotograferede, når fiskerne kom ind med fisk om morgenen og fotograferede bådbyggerne og smedene på beddingen. Jeg tænker på havnen som en arbejdsplads, og det er det jeg prøver at på ned på lærredet. En arbejdsplads for mange mennesker, som er værd at huske.

Jeg to hjem og var meget inspireret, ønskede at genskabe den stemning jeg følte på havnen. Meget hurtigt havde jeg 3 malerier færdigt.

 

 

Livet på havnen inspirerer stadig til nye malerier.

Se mine Maritime malerier

 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort